Ericeira Surf House: dé plek voor een surfvakantie in Portugal! 

Ericeira-Surf-House-in-Portugal
Steeds meer surfers kiezen voor Portugal als vakantieland. Niet gek als je weet dat Portugal het meest consistente surfland van Europa is en tevens een heerlijk klimaat heft. De gehele kustlijn biedt surfers goede mogelijkheden, maar Ericeira is toch zeker het hoogtepunt. Ericeira werd in 2011 zelfs verkozen tot ’World Surfing Reserve’ en is daarmee het enige Europese surfreservaat.

Beginners en gevorderden
Breaks zoals Coxos, Pedra Branca en Ribeira d’Ilhas behoren tot de beste golven van Europa. Maar dat betekent niet dat Ericeira alleen geschikt is voor goede surfers. Ook beginners hebben hier meer dan voldoende mogelijkheden, voornamelijk op de zandstranden ten zuiden van het dorp. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit de plek is waar in 2015 een Nederlands surfhuis is geopend met de naam Ericeira Surf House’.

Luxe
”We richten ons op surfers die de traditionele surfcamps zijn ontgroeid. Uit eigen ervaring weten we dat er een tijd komt waarop je geen zin meer hebt in een tent, luchtbed, zand en wachtrijen voor de douches. Een standaard hotel of appartement is echter ook weer zo saai en het is toch gezellig om samen met andere surfers een accommodatie te delen. Uit die gedachte in Ericeira Surf House ontstaan: een luxe huis op loopafstand van het strand met ruime kamers, groot zwembad en veel voorzieningen dat ook uitstekend geschikt is voor jonge gezinnen” aldus de oprichters Erwin, Ray en Noora.

Meer dan surfen
Met 15 verschillende breaks binnen een straal van 10 kilometer en tevens uitwijkmogelijkheden naar Peniche of de zuidkust van Lissabon kun je hier bijna 365 dagen per jaar goed surfen. Daarnaast is er ook voor niet-surfers genoeg te beleven. Zowel Lissabon als Sintra – ook wel het mooiste dorp van Portugal genoemd, – ligt op een half uurtje rijden. En het bekende paleis van Mafra of het Middeleeuwse Obidos liggen ook binnen handbereik. Maar Ericeira zelf is ook zeker de moeite waard. Dit typisch Portugese vissersdorpje beschikt over veel restaurants, winkels en barretjes. En er is zelfs een groot skatepark! Met de luchthaven van Lissabon om de hoek, vlieg je hier altijd voor een aantrekkelijke prijs naartoe. En niet alleen de vlucht is goed te betalen! Het prijsniveau in Portugal ligt aanzienlijk lager dan in Nederland. Dit in combinatie met de Portugese gastvrijheid zorgt voor een onvergetelijke vakantie.

Meer informatie:
www.ericeirasurfhouse.com

 

Deel dit bericht

%d bloggers liken dit: