Alex Holman leidt een dubbelleven. Voor beide levens moet hij vechten.

Alexander ‘Hoek’ Holman is een levende legende in de kickbokswereld; als begenadigd trainer heeft hij vele vechters naar de top geleid. Tegelijkertijd is Holman sinds jaar en dag de rechterhand van André Krook, een van de laatste godfathers van de Amsterdamse onderwereld. De hechte vriendschap tussen de twee jeugdvrienden komt onder druk te staan wanneer een Syrische vluchteling de boksschool binnenloopt. De jongen is het grootste talent dat hij ooit onder zijn hoede heeft gehad, maar de razendsnelle opmars van zijn nieuwe protegé plaatst ook Holman in het felle licht van de schijnwerpers. Het zorgvuldig bewaarde evenwicht tussen zijn twee levens wankelt. De gevolgen zijn dodelijk.
• Lees hier een fragment uit Hoek.
• Boekpresentatie: Hoek wordt op donderdag 16 mei, vanaf 18 uur gepresenteerd ten huize van dawn (Ruyschstraat 401,1091 MS Amsterdam). RSVP: info@uitgeverijcargo.nl, T 020 305 9810

Donald Nolet (1975) was vanaf zijn puberteit al gefascineerd door martial arts. Zelf deed hij nunchaku-do, maar onder andere door het lezen van vechtsportmagazines raakte hij ook geïnteresseerd in andere vechtsporten. Vooral in kickboksen, wat destijds nog een marginale sport was.
Donald Nolet won met zijn debuutthriller Versleuteld in 2014 meteen de Gouden Strop en de Schaduwprijs voor beste thrillerdebuut. In 2016 verscheen Handschrift van de duivel, waarmee hij op de shortlist van de Gouden Strop stond. Donald Nolet woont in Alkmaar en werkt als copywriter in de reclamewereld.