Amsterdam, 31 januari 2014 – Maar liefst 30 avontuurlijke opdrachten uitvoeren in 30 dagen, met minimale middelen en totaal onvoorbereid? Avonturier Joost ging de uitdaging aan en begint aan de laatste dagen van het grootste avontuur van Nederland: DE TOCHT. Nog vier dagen kan je via Facebook of via de website het avontuur aansturen door een uitdagende opdracht voor Joost in te zenden. En over avontuur gesproken: er is bovendien een spectaculaire prijs ingebracht. De beste inzender wint samen met twee vrienden en Joost een reis naar het Noorderlicht in Fins Lapland. 

Dertig dagen avontuur achter elkaar, ter plekke geïmproviseerd en slechts bepakt met een rugzak en tent, is niet voor iedereen weggelegd. Met de zes-en-twintigste dag in zicht lijkt het erop dat Joost de klus gaat klaren. Nederland stuurde massaal uitdagingen voor Joost in: hij klom onder meer via een steiger het voormalig Volkskrantgebouw in Amsterdam op om op het dak te kamperen, hij pendelde achterop de fiets van Bolsward naar Dokkum, sprong in een dumpster op zoek naar eten, tenniste op het Binnenhof met politicus Frank de Grave en wakeboarde achter een auto in een moddersloot. En dat met amper slaap achter de kiezen, want hij bracht zijn nachten vooral door met couchsurfing en kamperen. De zelfgemaakte foto’s en video’s van zijn voltooide avonturen zijn te bekijken via de Tumblr van Joost.

‘De afgelopen weken waren te gek! Elke ochtend om 9 uur krijg ik de dag opdracht door en die moet ik binnen 24 uur zien waar te maken. Tot nu toe is me dat elke keer gelukt – de ene opdracht op mijn gemak en de ander met meer pijn en moeite. Ik ben benieuwd wat me voor de komende dagen te wachten staat en hoop dat iemand nog een soort ‘mission impossible’ voor me kan verzinnen!’ aldus de onvermoeibare avonturier.

Hoe doe je mee?
Tot 4 februari kan iedereen via www.detocht.nu het avontuur aansturen door opdrachten voor Joost in te zenden. Inzenders maken zelf ook kans op een groots avontuur. Degene met de meest verrassende en uitdagende opdracht gaat samen met twee vrienden én Joost naar Fins Lapland om daar het wonderlijke Noorderlicht na te jagen. Daarnaast worden er onder de inzenders kaarten voor het grote eindfeest van DE TOCHT in Club RED in Leeuwarden op 8 februari verloot. Voorafgaand aan de clubavond met DJ Gregor Salto, toont avonturier Joost ons de highlights van DE TOCHT. Hierna volgt de officiële prijsuitreiking waarbij met Sonnema wordt geproost op het volgende avontuur.

 

Over Joost
Joost is een ervaren avonturier en leeft al 28 jaar onbevangen met de dag. Hij laat graag zien dat het onmogelijke mogelijk is; de marathon rennen met maar drie weken training, de Mont Blanc beklimmen, boomhutten bouwen midden in de stad, noem het maar op. Met dit sociale experiment, wil Joost – als mooi begin van een grensverleggend 2014 – laten zien dat avontuur overal om de hoek ligt.