Livigno organiseerde zijn eerste Freeride competitie in diepe sneeuw: de wedstrijd maakte deel uit van de Freeride World Qualifier toernooi en vond plaats op 3 februari in Val Cantone.

78 atleten van over de hele wereld streden in de categorieën Ski Mannen, Ski Vrouwen, Snowboard Mannen en Snowboard Vrouwen.

De jury bepaald op basis van tijd , gekozen lijn en trucs wie er op het podium komen. De weersomstandigheden tijdens de afgelopen dagen bracht de wedstrijd bijna in gevaar en moest worden verplaatst van het oorspronkelijke gebied op de berg Corna di Capra , in de richting van de helling in Val Cantone , aan de voorkant van het Carosello 3000 skigebied De atletische creativiteit van de freeriders ‘ kan worden uitgedrukt in de keuze van hun lijnen , waarbij het de adem ontneemt van de aanwezige toeschouwers. Door te springen over de rotswanden en het tegelijkertijd ontwijken van enorme kliffen, kon de jury de winnaars aanwijzen in de 4 categorieën. De Noorse skiër Dennis Risvoll versloeg iedereen met een ongelooflijke resultaat van 89,33 punten , bij de categorie Ski Vrouwen was Laure Vailly ( 83,33 ) de winnaar. Op het Snowboard podium stonden Johannes Schnitzer ( 81,00 ) en Anna Orlova ( 75,00 ) .
Om het eindklassement te downloaden , kunt u terecht op http://bit.ly/LFWQ_en .

Livigno Freeride

Livigno Freeride

Het korps van Forest Rangers moest tijdens de wedstrijd meerdere malen de helikopter inzetten om gewonde deelnemers te redden . De weersvoorspelling werd verzorgd door de gespecialiseerde dienst Meteomont , dat het toezicht op de sneeuwcondities had en potentiële lawinegevaar tijdens het hele evenement in de gaten heeft gehouden.
De voorzitter voor het toerisme in Livigno, Luca Moretti , verklaarde dat de ‘ Livigno Freeride World Qualifier een belangrijke première was , die heeft geleid tot promotie en bevordering van Livigno als Freeride spot. De wedstrijd van vandaag en in het algemeen , het Europese Freeride Festival , zal zeker resulteren in de voortzetting van onze Freeride Project ‘ .

Freeride Livigno

Freeride Livigno

Het Europese Freeride Festival is het diepe sneeuw evenement voor iedereen met passie voor ‘Freeride’. Skiën, snowboarden , Telemarken , splitboarden etc. Niet alleen professionele freeriders maar ook liefhebbers kunnen de perfecte ervaring live volgend tijdens dit baanbrekende evenement!

Filmbeelden van het evenement volgen morgen.

Livigno is de beste freeride hotspot van Italië!

Livigno is gekozen tot beste freeride-bestemming van Italië. Dankzij de goede freeride mogelijkheden, het innovatieve Freeride Project en de organisatie van twee internationale freeride festivals won Livigno de prestigieuze Italiaanse Freeride award.

Voor meer informatie over het gebied en de freeride mogelijkheden check je deze website: www.livigno.eu