Horseboarden

Horseboarden

Er is een nieuwe extreme tak van paardensport in opkomst: horseboarden. Met snelheden tot 60 km/h, een adrenaline opwekkende sport!

Horseboarden

Men neme een paard met ruiter, en aan het zadel van het paard is een rope met handle bevestigd. Die is voor de boarder. Of dat nou een wakeboard is in de branding (de watervariant) of een mountain- of longboard (de landvariant), het principe is hetzelfde; voortgetrokken worden met een bloedgang door een 600 kilo wegend dier met een eigen mening. Heftig.

Dit vergt de nodige voorbereiding, maar als je dan eenmaal zover bent, kun je tegenwoordig zelfs meedoen aan competities. In Nederland staat deze tak van sport nog in de kinderschoenen maar in Engeland zijn de teams al jaren bezig. Het weekend van 16 en 17 september word in Amersfoort het eerste Europees Kampioenschap Horseboarden op land gehouden. Er zullen drie Nederlandse teams deelnemen, een Duits team, een Deens team en vier zeer ervaren Engelse teams. Voor meer informatie over het programma aldaar of wil je het zelf een keer ervaren (ervaring met long-, snow-, of wakeboards vereist) kijk dan even op de pagina van 1 van de Nederlandse teams Fast&Furious http://www.facebook.com/horseboarden

 

Deel dit bericht