Avontuur. Actie. Onderwaterwereld – in april hijst de International Ocean Film Tour voor de vijfde keer de zeilen en laat de betovering van onze oceanen in al zijn schoonheid en verscheidenheid zien.

Teaser:

Het rond twee uur durende programma omvat dit keer 6 films, waarbij de helden boven en onder water ronddartelen. Kai Lenny bijvoorbeeld laat in PARADIGM LOST op indrukwekkende wijze zien, hoe veelzijdig de surfsport kan zijn. In THE OCEAN RIDER zeilt de Zwitser Yvan Bourgnon 55.000 kilometer rond de wereld, zonder cockpit en zonder bescherming tegen de elementen, terwijl we ondertussen met de free diver Jacques Mayol de diepten van de zee induiken – en dat zonder adem te kunnen halen.

Maar ook dit jaar wordt het weer serieus bij de Int. Ocean Film Tour: met ons milieupolitieke aandachtspunt willen we tot nadenken over de bescherming van onze oceanen aanzetten. De documentaire VAMIZI stelt het afsterven van het koraal centraal en maakt duidelijk hoeveel er door het inrichten van zogeheten ‚Hope Spots’ bereikt kan worden.

Sfeer impressie:

VOORSTELLINGEN EN MEER INFORMATIE: WWW.OCEANFILMTOUR.COM