Den Haag, 22 januari 2015

De Italiaanse vakantieregio Livigno laat haar gasten deze winter op de pedalen staan. De wintersportbestemming introduceert de ‘Fat Bike’, een mountainbike die grotere banden met een lagere bandspanning heeft en fietsers brengt waar normale mountainbikes in de winter niet kunnen komen. De verschillende ‘Fat Bike’-pakketten maken het mogelijk om individueel een fiets te huren of op pad te gaan met een gids.

In Livigno halen fanatieke MTB’ers deze winter hun hart op, met ‘Fat bikes’. De mountainbikes hebben hun naam te danken aan de grotere wielen en banden. Deze kenmerken en de lage bandenspanning zorgen ervoor dat fietsers maximale grip hebben op ‘zachte’ oppervlakken zoals paden en trails bedenkt met sneeuw, maar ook op ijs en berghellingen. De dikke banden toveren onberijdbare terreinen om in een speeltuin voor bikers. De hoogtemeters bergopwaarts worden beperkt door de fiets mee te nemen in de lift. Minder ervaren bikers of families pakken de paden rondom het dorp. Mountainbikers die extreem willen gaan, gaan ‘freeriden’ door de bossen op de berghellingen.

De fietsen kunnen per dagdelen worden gehuurd. Voor twee uur huur betalen gasten € 15,-, voor een halve dag en een hele dag respectievelijk € 20,- of € 30,-. Wie graag op pad gaat met een gids, kan kiezen uit verschillende mogelijkheden. Zo staan gasten met het ‘Easy’-pakket voor € 50,-, twee uur op de pendalen. Met het uitgebreidere ‘Medium’-pakket ga je langer op pad en is toegang tot taxi en liften inbegrepen, kosten € 60,-. Daarnaast organiseert Livigno ook iedere woensdag ‘Night’-ritten. Voor € 70,- ga je in het donker op pad en geniet je van een diner in een berghut.

Consumenten vinden meer informatie op: www.livingo.eu

Fat Biking in Livigno deze winter

Fat Biking in Livigno deze winter

Het belastingvrije wintersportresort Livigno ligt hoog (1.800 – 2.900 m) in de Italiaanse Alpen (Lombardije) tussen Zwitserland en Italië. Dankzij een bijzonder gunstige ligging is sneeuwzekerheid gegarandeerd van november tot mei. Naast het ruime aanbod aan accommodaties en gastronomie vinden vakantiegangers hier een breed aanbod van activiteiten voor een vakantie in de sneeuw. Zo heeft Livigno 115 km aan pistes (waarvan 29 blauw, 37 rood en 6 zwart) en een diversiteit aan off-piste mogelijkheden. Met de vele restaurants, koffiebarretjes en cafés, proeven en ervaren gasten hier de echte traditionele Italiaanse keuken.