BANF

De filmtour van ‘s werelds meest gerenommeerde bergfilmfestival! keert terug naar de bioscopen. Wij heten u graag welkom bij een spannend tourprogramma met veel avonturen-, sport- en natuurfilms – uiteraard op het grote scherm!

Het gloednieuwe programma 2024 is bekend!

Kijk voor het volledige programma en trailers op www.banff-tour.de

MUSTAFA CEYLAN

Als het aan zijn vader had gelegen, was Mustafa Ceylan beslist een beroemde voetballer geworden. Maar toen hij op 15-jarige leeftijd het skiën ontdekte, veranderden al die plannen. Dag voetbalveld, hallo snowpark! Mustafa had zijn nieuwe speeltuin gevonden. Vanaf dat moment scherpte hij zijn freestyle-trucs op elk vrij moment aan, onverstoord door de veelvuldige valpartijen. Zijn doorzettingsvermogen werd beloond. Tegenwoordig kan Mustafa zich geen leven voorstellen zonder skiën. Hij blijft een enthousiaste freestyler, werkt bij een skiwinkel en maakt skifilms. En wie weet wat de toekomst brengt…


CROSS COUNTRIES

Kilian Bron neemt ons mee op een reis door Noord-Amerika – per mountainbike uiteraard – van Sedona via Squamish en Grand Junction naar de stadsjungle van New York City. Kilian vermijdt fietsparken en ruige paden. Zoals altijd zoekt hij nieuwe routes door woestijnen en bossen, en deze keer profiteert hij ervan dat de lokale bevolking hem een paar insidertips laat zien.

 

 

 

 

SUBTERRANEAN

Twee vragen blijven grotonderzoekers Katie Graham en Franck Tuot de diepte in drijven: is Bisaro Anima echt de diepste grot in British Columbia? En is er een verband tussen Glory ‘Ole en Resonance? Om de antwoorden te vinden, stellen de spelunkers twee vastberaden teams samen en beginnen aan een ondergrondse expeditie van meerdere dagen. Hoewel ze al bekend zijn met grote delen van de grotten, wacht er elke keer weer een nieuwe uitdaging. Maar deze keer is geen enkele doorgang te krap, te steil of te modderig. Met de mogelijkheid om twee nieuwe records te vestigen, zijn de speleologen bereid een volledige set duikuitrusting naar het diepste bekende punt van de Bisaro Anima-grot te slepen – omdat zelfs een ondergronds meer deze onverschrokken ontdekkingsreizigers niet kan afschrikken.

CHRONOCEPTION

Een groep freeriders is op zoek naar een episch avontuur in Kirgizië. Gefascineerd door de machtige toppen van het westelijke Tian Shan-gebergte, ondernemen ze een zware reis door de eindeloze uitgestrektheid van de Kirgizische steppe, een uitgestrekt gebied met open grasland. Ze organiseren het meest offroad-voertuig dat ze kunnen vinden voor hun reis door de bergen. Wanneer de Russische Kamaz-truck vast komt te zitten in de modder, komt het team tot het harde besef dat dit geen gewone expeditie is. Maar er is geen weg meer terug. De freeriders zijn van plan hun avontuur voort te zetten, en hoe dieper ze zich verdiepen in de mystieke wereld van de Kirgizische nomaden, hoe meer onverwachte krachten er op wonderbaarlijke wijze in hen vrijkomen.

DESERT WINGS

Samen met zes paragliders en hun paramotoren ontdekken we de geweldige woestijnlandschappen van het Amerikaanse zuidwesten, uiteraard vanuit het perspectief van de vogel.

https://www.youtube.com/watch?v=AZ_stBPFvsg

Alle voorstellingen van de tour kun je hier vinden: banff-tour.de/

Tickets bestel je via www.banff-tour.de of op www.outdoor-ticket.net

Selecteer een Afleverpunt