O’Neill en ISKO hebben ’s werelds eerste Denim Boardshort gelanceerd. Deze Denim Boardshort is onderdeel van de Hybrid collectie, een innovatief en nieuw swimwear concept die een brug slaat tussen land en zee. De Denim Boardshort is gemaakt van sneldrogend, lichtgewicht, 4-way stretch en gepatenteerd ISKO Blue Skin™ denim stof. De short is 50% lichter dan een traditionele jeans en is waterafstotend door de O’Neill Hyperdry behandeling die is aangebracht op het materiaal. Met de Denim Boardshort geven O’Neill en ISKO alle beach boys de mogelijkheid om streetstyle mee te nemen naar het strand en te dragen in de oceaan. De lancering is groots gevierd in Amsterdam met live muziek en tattoo artists.

Ooit was O’Neill het brein achter de eerste wetsuit en met de Denim Boardshort zetten ze opnieuw een innovatief product op de markt. Het is een vooruitstrevende samenwerking die het erfgoed van O’Neill samenbrengt met de expertise van de denim professional ISKO. Het resultaat is een uniek design die fashion naar de oceaan brengt en die ook een goede functionaliteit heeft. De Denim Boardshort blijft zacht en ademend, zowel in als uit het water, met een levensduur die elke surfsessie doorstaat. De short beschikt over zakken aan de zijkant en achterkant en heeft iconische en contrasterende gele naden. Het design heeft een relaxt silhouet met een veter ceintuur. De Denim Boardshort is verkrijgbaar in twee kleuren ”medium used black” en ”medium used blue” op www.oneill.nl voor €99,99.

Jan Lindeboom – Category Manager Surf & Snow Performance: ‘’Waar je mensen ziet, zie je denim. Iedereen is verslaafd aan denim. Waarom zouden we dan niet een boardshort maken die je zowel in als uit het water kunt dragen?’’

Fabio Di Liberto – ISKO Brand Director: ‘’We pushen continue de grenzen van wat denim voor mensen betekent. De Denim Boardshort is een goed voorbeeld van de onderzoekende spirit van ISKO.’’

Sinds 1952 heeft O’Neill haar oorspronkelijke visie behouden en blijven ze functionele en innovatieve producten lanceren. Deze visie is de kern van alles wat O’Neill doet. O’Neill blijft toegewijd om haar reputatie te laten groeien als ’s werelds vooruitstrevende lifestyle merk, gebaseerd op de ‘’First Name’’ in het water.

Net zoals O’Neill is ISKO een leider in innovatie en zijn ze toegewijd om producten te ontwikkelen die zowel milieuvriendelijk als duurzaam zijn. ISKO maakt al high-end denim stoffen sinds 1904 en met hun 300.000 m2 grote productiefabriek en 1.500 geautomatiseerde weefgetouwen, maken ze sinds 1989 bijna 250 miljoen meters aan stoffen per jaar, met een portfolio van meer dan 25.000 producten.

@oneilleurope, #denimboardshort, #oneillhybrid