O’NEILL LANCEERT LIFE OF GLIDE – DE NIEUWE FILM VAN JEREMY JONES IN SAMENWERKING MET TGR

O’Neill HQ Warmond – December 6, 2017

O’Neill presenteert de nieuwste film van snowboardlegende Jeremy Jones Life of Glide, gemaakt in samenwerking met Teton Gravity Research.

Na zijn eerdere films Further, Deeper en Higher waarin het snowboarden ook centraal stond, komt Jeremy met een nieuwe film die een ode is aan het pure snowboarden en het plezier dat iemand op dat moment ervaart. De inspiratie voor Life of Glide komt van een gedicht dat hij zelf ooit heeft geschreven, waarin hij de hele ervaring en zijn gevoelens beschrijft wanneer hij in de bergen op zijn board staat. Het beschrijft zijn levenslange passie voor het simpele en heilige gevoel dat hij the glide noemt.

Dit is wat Jeremy te zeggen heeft over zijn film en wat hem heeft geïnspireerd om het te maken:

Life of Glide is een liefdesverhaal dat de sensatie van het gliden over sneeuw en water viert. Het beschrijft een passie; de passie die het leven van een snowboarder beïnvloedt: waar ze wonen, hoe ze ze hun tijd doorbrengen en hun vriendengroep.

Het idee ontstond op een koude ochtend in februari, toen ik als enige in de skilift zat. Ik dacht na over alle boards waarop ik heb gereden. Al deze boards stammen in essentie af van de boards die de Hawaiiaanse koningen gebruikten. Deze historie heeft geleid tot hoe we the glide vandaag de dag kennen.

Het had al een maand niet meer gesneeuwd, de berg was net open en ik had een ongebruikelijk board aan mijn voeten: een 142cm swallowtail, geshaped door Chris Christenson tijdens zijn surfboard workshop. Zijn idee voor het board was om de vloeiende glide van een goede surfboard over te brengen op sneeuw. Op poedersneeuw reed het heerlijk en ik ging recht op hardpacked sneeuw af. Ook hier werkte het goed en ik stond compleet versteld.

De film is bij mijn huis opgenomen, achter mijn huis en op de sneeuwvlaktes naast de weg. Het gaat over snowboarden in de puurste vorm en het simpele genot ervan. Deze ontastbare, ongrijpbare sensatie is bijna onmogelijk om vast te leggen en vergde daarom een samenwerking met de beste cameramannen die gebruik maakten van de meest geavanceerde camera’s.

Al met al gaat het over het plezier van het snowboarden en laat het de uitgelaten gezichten zien die je overal ter wereld in de rij voor de skilift en op de pistes ziet. Life of Glide is voor hen en gaat over elke bocht die een lach op hun gezicht heeft getoverd.” – Jeremy Jones

Explore the parallel worlds of Surf & Snow with Team O’Neill

Bekijk de hele film: Teton Gravity Research || SURFLINE

Meer over de O’Neill x Jones Collectie

 

    

Jones 3 Layer Voyager Jacket