Plannen voor surfwalhalla in Rotterdam: Rif010

Rif010 ExtremeSports

Een idee voor een surfwalhalla, genaamd Rif010, midden in het centrum van Rotterdam is één van de stadsinitiatieven die dit jaar wordt ingediend. Als het aan de initiatiefnemers van Rif010 ligt, verreist dit watersportgebied in 2015 aan de Steigergracht, tussen de Hoogstraat en de nieuwe Markthal in.

Er komt een installatie die golven van anderhalve meter hoog gaat verzorgen. Volgens de mannen Rif010 zijn het de perfecte golven, gecreëerd in samenwerking met onderzoekers van de TU Delft. Aangezien het wel om water uit een gracht gaat, gaat het eerst door een zuiveringsinstallatie dat het verwerkt tot zwemwater.

Spektakel
Het is de bedoeling dat waterraten hier voortaan kunnen raften, kanoën, surfen, zwemmen en zelfs scuba duiken. Maar volgens Freek Ruigrok van de lokale surfschool hoeft het niet allemaal spektakel te zijn. Hoe verder de golven van de installatie verwijderd zijn, hoe minder sterk ze zijn. Ideaal om te leren surfen, maar ook om ‘s ochtends baantjes te trekken, stelt Ruigrok.

Het surfgebied hoeft niet alleen maar aantrekkelijk te zijn voor sporters, maar ook bezoekers die willen relaxen kunnen hier hun ei kwijt. Er komt een horecagelegenheid op waterniveau, zodat er goed naar de surfers gekeken kan worden.

Wereldprimeur
Mocht het plan daadwerkelijk doorgaan, heeft Rotterdam een wereldprimeur te pakken. Het zou het eerste ‘urban-surfcentre’ ter wereld zijn.

Stadsinitiatief
Het stadsinitiatief is een manier van de gemeente Rotterdam om burgers mee te laten bouwen aan de stad. Iedereen kan een idee insturen, waarna de bevolking mag stemmen op het leukste plan. De winnaar krijgt 3 miljoen euro om het tot uitvoer te brengen. Vorig jaar was Schaatsbaan Rotterdam de winnaar, waardoor er dit jaar een officiële ijsbaan van vierhonderd meter in de stad kwam. Met meer dan 150.000 bezoekers was het een groot succes.

Steun dit initiatief op: http://www.rif010.nl/

Deel dit bericht

%d bloggers liken dit: