Candy Jacobs behaalt derde plek op de Olympische kwalificatie skateboarden in Long Beach – Nederlandse skateboardster nog dichterbij Olympische Spelen 2020

18 juni 2019 – De 29 jarige Candy Jacobs uit Tegelen heeft afgelopen weekend de derde plek behaald op de Olympische kwalificatie skateboarden tijdens de Dew Tour in Long Beach, Californië. Waarmee ze nog een stap dichterbij de startkwalificatie voor de Olympische Spelen 2020 in Tokio komt. Skateboarden debuteert in 2020 als nieuwe sport op de Olympische spelen.

Het kwalificatieproces voor de Olympische spelen bestaat uit de twee hoogste behaalde scores van dit seizoen, dat loopt tot september 2019, en de vijf hoogst behaalde scores tot mei 2020. Jacobs presteerde het een aantal weken geleden al om de zevende plaats te bereiken tijdens de eerste kwalificatie tijdens Streetleague in Londen.

“De weg naar de Olympische spelen begint steeds duidelijker te worden en ik ben hongeriger dan ooit”, zegt Jacobs. Ze staat bekend om haar krachtige uitvoering van tricks en opvallende shirts tijdens wedstrijden.

De volgende kwalificatie zal het weekend van 27 juli plaats vinden in Los Angeles, hier skate Jacobs wederom tegen de wereldtop samen met haar twee landgenoten Keet Oldenbeuving die afgelopen week eindigde als 19e en Roos Zwetsloot die weer terug in het wedstrijdcircuit is na een blessure en eindigde op de 44e plek.

Candy Jacobs