Dagelijks wordt over de toekomst van de oceanen beslist in het Europees Parlement. Van 22 tot 25 mei vinden de Europese verkiezingen plaats; een unieke kans om de uitdagingen voor de bescherming van de oceanen centraal te zetten in de debatten van de Europese Unie. Surfrider Foundation Europe vraagt de kandidaten inzicht te geven in hun milieubeleid.

Beslissingen miliebeleid

Wist u dat 80% van de ontwikkelingen voor onze gemeenschappen beslist worden binnen de Europese Unie? Dit geldt ook voor het milieubeleid, in het bijzonder voor de bescherming van oceanen, kusten en de gebruikers ervan: waterkwaliteit en gezondheid, waterafval, gevolgen van de klimaats-wijzigingen, etc.

Confronteren

Al deze uitdagingen zullen tijdens de volgende beleidsperiode van 5 jaar (2014-2019) worden besproken.

De kandidaten voor de Europese verkiezingen hebben daarmee een enorme verantwoordelijkheid voor de toekomst. Surfrider Foundation confronteerd hen met deze verantwoordelijkheid en heeft een vragenlijst met betrekking tot miliebeleid samengesteld. Alle kandidaten zijn gevraagd deze in te vullen en werden via social media meerdere keren benaderd om mee te werken aan de #vote4theocean campagne.

 Handgrepen
Op basis van 6 belangrijke onderwerpen 
maakt Surfrider een inventaris van de antwoorden. Niet alleen worden de kandidaten daarmee met hun verantwoordelijkheden geconfronteerd, de kiezer krijgt bovenal handgrepen voor de aankomende verkiezingen. 
Op http://surfrider.eu/votefortheocean/nl/ vind je een overzicht van de antwoorden.

 Surfrider Foundation

Surfrider Foundation is een wereldwijde NGO gericht op behoud en bescherming

van zeeën, oceanen, golven en stranden.

Surfrider Foundation is 35 jaar geleden door surfers opgericht in Californië om hun lokale surfplekken te beschermen tegen vervuiling en aantasting door kustontwikkeling. Inmiddels is Surfrider Foundation wereldwijd actief op alle continenten. Surfrider Foundation Holland is een Nederlandse stichting, opgericht in 2008 en onderdeel van het Surfrider Foundation Europe netwerk. Surfrider Foundation maakt gebruik van de inzet van locale surfers en andere liefhebbers van zee en strand om een wereldwijde beweging te organiseren; act local with global strength!

Meer informatie op

www.surfriderfoundation.nl

www.surfrider.eu/votefortheocean/nl/