TomTom Bandit gebruikt voor nieuwste actiesportfilm Darklight

DARKLIGHT - 4K Full Film by Sweetgrass Productions

Amsterdam, 22 oktober 2015 – De TomTom Bandit Action Camera is door Sweetgrass Productions gebruikt voor het filmen van de nieuwe actiesportfilm ‘Darklight’, die deze week verscheen. Het is de derde film in de ‘Beyond the Ordinary’ trilogy, na het meervoudig bekroonde ‘Afterglow’ en ‘Lightwaves’.

‘Darklight’ focust zich na wintersporten en surfen op downhill mountainbiken. De film verlegt net als zijn voorgangers de grenzen van actiesports-cinematografie, door de actie op toch al extreme locaties te verfraaien met LED-lightscapes, die opnieuw zijn gecreëerd in samenwerking met Philips ter promotie van zijn Ambilight-technologie.

De film is in 38 dagen geschoten in Utah en Oregon en toont hoe de drie toonaangevende Canadese mountainbikers Graham Agassiz, Matt Hunter en Matty Miles zich door moeilijk begaanbaar terrein werken. De door Specialized Bikes geleverde mountainbikes waren uitgerust met een TomTom Bandit voor point-of-view beelden van het spectaculaire landschap, met een unieke kijkerservaring als resultaat.

De groothoeklens, high end 16 MP f2.4 CCD sensor en krachtige processor van de 4K TomTom Bandit Actie Camera maakten het samen met 4K Red Dragon camera’s voor Sweetgrass Productions mogelijk om een onbeschrijfelijke actiesportfilm in HD-kwaliteit te maken.

“Een niet eerder vertoond project als ‘Darklight’ onderschrijft de innovatiegeest en rebellie die we ook in de TomTom Bandit hebben gestopt”, zegt Patrick Stal, Marketing Product Manager Sports bij TomTom. “Het is een eer om deel uit te mogen maken van deze visueel toonaangevende franchise. Door het geoogste effect en de videokwaliteit gaat de film een stap verder dan zijn voorgangers. We zijn verheugd om te kunnen tonen hoe de toekomst van actiesportvideo’s eruit ziet.”

 

DARKLIGHT – 4K Full Film by Sweetgrass Productions from Sweetgrass Productions on Vimeo.

Deel dit bericht

%d bloggers liken dit: